“Ik ben goed zoals ik ben, altijd al zo geweest”

Wie zijn Simpelmind?

Simpelmind is een onderneming van twee ervaren trainers/ coaches. Irene en Elisabeth werkten 20 jaar geleden samen bij School voor Coaching en vonden elkaar weer in de 3 principes. Ze volgden samen de facilitatortraining bij de Slagersdochters.

Irene van Meijgaard
Na mijn studie Psychologie inmiddels 30 jaar als trainer, consultant, opleider en coach werkzaam in diverse contexten. In mijn zoektocht naar de ziel in de psychologie heb ik allerlei wegen in spiritualiteit, intuïtieve ontwikkeling en energetisch werk verkend.
Ik had nog twee wensen: uit mijn hoofd komen en het spirituele verbinden met de psychologie in mijn werk als coach.
De drie principes brengen ‘Inside Out’ elke dag weer verrassende nieuwe inzichten en
inspiratie. Klaar met zoeken! Graag ga ik met je in gesprek om nieuwe doorkijkjes te creëren naar lichter leven.

Elisabeth Roelvink
In dit leven van alles gedaan: redigeren, uitgeven, trainen, coachen (en coaches opleiden), fondsenwerven, netwerken, community bouwen en acquireren. Een jaar of 35 geleden begon de zoektocht naar innerlijke vrede. Ik was gefascineerd door alles wat persoonlijke groei bracht. Met het ontdekken van de 3 principes kan het zoeken stoppen. Ik weet nu dat er in de basis niets aan mijn ‘zelf’ te fixen is. Dat ik alleen maar kan denken dat er iets mis is. Hoe deze krachtige eenvoud je lichtheid brengt, daar ga ik graag over in gesprek. 

 

 

"Al jaren was ik aan het zoeken naar manieren om meer vertrouwen te krijgen in mezelf. Ik zat altijd vast in mijn eigen gedachten. Irene heeft me helpen inzien dat er niets te fixen is. Ik ben goed zoals ik ben, altijd al zo geweest. Er is een last van mij afgevallen. Ik stop met zoeken. Zo fijn dat alles simpel en makkelijk mag." 

"Door de gesprekken met Elisabeth ervaar ik mijn vragen, ambities en ‘verantwoordelijkheid om daar iets mee te doen’ als minder zwaar. Het is niet nodig om continue te focussen op, en me slecht te voelen over het stukje dat ik liever anders zou willen zien. Zonder dat drama kan ik ook prima aan de slag met dat wat me inspireert." 

"Ik was vooral erg nieuwsgierig naar de drie principes. Het klinkt zo gemakkelijk en overzichtelijk. Zou het echt zo makkelijk zijn? Tijdens de dag met Elisabeth en Irene heb ik vooral geleerd hoe goed het is om niet alles te willen analyseren en dat je ervaringen in het verleden er eigenlijk niet toe doen. Wat is er nu en wat wil je daarmee gaan doen? Geen aantekeningen maken, geen ingewikkelde oefeningen, leuke gelijkgestemde groep. Aan het einde van de dag had ik nog wel een thema voor mezelf openstaan, maar ik realiseerde me dat ik de vraag niet meer hoefde te stellen. Ik hoefde het namelijk niet op te lossen, dat was bevrijdend." 

"Door de 3P gesprekken heb ik meer inzicht gekregen in waar gevoelens en gedachten vandaan komen en dat je ze niet altijd zo serieus hoeft te nemen. Ik kan me beter ontspannen en ervaar meer rust. Door jouw coaching, Irene, heb ik begrepen dat ik er op mocht vertrouwen dat ik het wel zou weten wanneer ik het nodig had. Kon mede daardoor ook echt heel erg in het moment zijn en ook tijdens de verdediging al heel erg genieten van de bijzondere gebeurtenis." 

"Hoe vind ik balans als ondernemer? Mijn bedrijf groeide enorm snel, leuke opdrachten en veel nieuwe uitdagingen. Druk zijn is goed toch? Daar moet je trots op zijn. Maar het TE druk hebben werd een disbalans. De coaching van Elisabeth heeft mij geholpen om die balans weer terug te vinden. Zij is een hele rustige vrouw die de tijd voor je neemt. Nergens zit druk achter. Het maakt niet uit met welke vraag je zit, zij zal je helpen inzicht te krijgen. Belangrijkste les voor mij: veel doen leidt nooit tot stress, veel denken over dat doen wel!" 

"De inspirerende gesprekken met Elisabeth hebben mij doen inzien dat je je gedachten niet hoeft op te vatten als iets reëels. Ze komen op en gaan voorbij. Elisabeth heeft met alle rust en aandacht handreikingen geboden voor een lichter leven. Die hebben mij (een echte piekeraar) de ontspanning en rust gebracht waar ik naar op zoek was. Ik ervaar veel minder stress en onzekerheid en kan ineffectieve gewoontes achter mij laten. " 

"Leven in het hier en nu is niet altijd even makkelijk. Soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig. De bijeenkomst van Irene en Elisabeth heeft mij inzicht en tools gegeven om hier beter in te worden. Het resultaat; een onbezorgder leven waar meer ruimte is om te genieten van de mooie dingen. Daarnaast is het altijd fijn om met een groepje mensen bij elkaar te komen om van gedachte te wisselen. Ineens blijk jij niet de enige te zijn die soms vastzit in een eigen denkpatroon." 

"Bij deze wil ik jullie hartelijk danken voor de mooie inzichten en de zeer inspiratievolle dag. Het ontdekte perspectief is eindeloos mooi en geeft mij nu al heel veel rust. De idee dat alles van binnen uit komt en dat je niet je gedachtes bent, maakt dat ik mijn oude gewoonte om steeds maar alles te willen 'fixen' nu met rust laat. Wat een vrijheid! En ja, besluiten vallen dan als vanzelf op het moment dat het zover is. En nee, het erkennen van mijzelf is niet iets waar ik aan moet werken; ik ben namelijk al heel 🙂 Dank , dank, dank!!! Ik kan de dag aan iedereen aanbevelen. Hopelijk komen er nog velen na mij ." 

Congres
Verlichting & Welzijn

20 september Driebergen
Voor zorg- en hulpverleners